K&Mva Punkkikorven Eevertti FI37242/12



(i. Kva Molssin Nikki,  e. K&MVA Teilojan Wiima)

s.21.5.2012

Vertti jäi meille kasvamaan Wiiman toisesta pentueesta. Pentu valittiin periaatteella "Se otetaan mikä jälelle jää". Vertistä varttu komia karhukoira joka on hirviäki haukkunu valionarvon eestä. Koekäyntejä on takana seittemän ja näyttelyisä on käyty sen kans viis kertaa, koira on nykyään kaksoivalio. Koira asustelee Japan, Siron ja Iken kans äiteen ja isukin pihasa.

Hirvityöt Vertti alotti reilun vuojen iäsä, eka haukku oli reilun tunnin pätkä pimiän rajasa elokuusa -13. Jappa pehemitti ensin pari erää emää ja vasua. Sen lopetettua työt vietiin Vertti samoille seutuville ja niin se äänensä avasi.

1,5 syksyllä sille kaatu yksi vassukka reilun puolentoista tunnin haukkuun. Pisin työskentely oli 7,5 tuntia ja UP:n mittariin tuli 14,5 kilsaa sinä aikana. Siitä sitten koehommiin ja luokkatuloksia tuli kolomosesta ykkösiin.

Syksyllä -14 alku kauen takkuilun jälkeen Väinö sai sille taas vasan katolleen reilun kahen tunnin töihin. Metästykset metästeltiin ja sitte kokehommiin ja sai se ykköset nitkuteltua Kva-arvoa varten. Sievin ei valiokoirien haukut se voitti ja tienas meille sieltä B-Barkin.

Talaven mittaan on ollu aika kovaakin kysyntää jalostukseen ja neljä narttua se on astunukin. Yks niistä jäi tyhyjäksi ja kolomea ootellaan vielä, jotta mitä sieltä tulleepi. Viime vuojelta sillä on jo 20 jäläkeläistä, lie tuolla jo tarpeeksi pentuja tähän rakoon.

"Vertti 4 viikkoa vanhana."