Valitettavasti bloginpäivitykset on jääneet kesän ja syksyn aikana tekemättä. Syynä ei oo ollu kiire vaan laiskuus...

No, nyt on pienriistaa saanunna jahata jo viikko tolokulla ja ohan sitä pyyettyki. Jake ja pojat alotti kauen jo heinäkuusa poikkeusluvalla minkkitarhalla. Räähkiä ampuvat ihan kiitettävästi, Ode sielä oli päänoutajana ja Rauha siinä sivusa pikkusen alotteli noutajan ammattia.

Kyyhkyshommat sitte potkas kauen kunnolla käyntiin. Saaliilla ei voi kehua, mutta ite jahti on ihan mieluisaa puuhaa. Lintujaki kuiteski on tullu sen verran, että laaturuokia on päässy laitteleen.

"Yhen iltäpäivän saalis"

a_027.jpg

"Ode alias Höpi"

a_025.jpg

Sorsastus alotettiin jo perinteisesti kotoperällä Kuuhkamon laitamilla. Ottoki sai sopevasti kortin ennen alotusta ja sai koulusta jahti vapaata. Hyvin poika onnistuki, saaliina heti haapana ja pari tavia. Lintua on ollu ihan mukavasti ja tiputuksia on tullu miehille ja koirille noutoja. Rauhaki on ollu uskolla hommasa mukana, mutta vielä sorsannouto on tekemättä. Merkkaa kyllä linnut, muttei ota suuhun. Sissi lie tuonu toista sataa lintua ja Odeki joitain kymmeniä. Pojat on viime ajat pyytäny heinäreiä Alpuanjärveltä iltalennolta. Kohtuu hyvin on ankat pilliä totelleet ja saaliit on noussu parhaina iltoina liki kymmentä lintua."

"Nouto"

a_020.jpg

"Ei ne pojat ihan tyhyjää kule Beneleitten kans ja onpa joskus isätki mukana"

a_028.jpg

a_030.jpg

a_015.jpga_017.jpga_019.jpg

Walle on ajanu alaku kauesta varmaan elämänsä parraita ajoja, usseita monen tunnin siivuja lyhyillä hukilla. Epe ja Otto on sille yhen kanin malliksi ampunuki.

Hirvikoirarintamalla on ollu aika hilijasta. Jappa pisteli vielä vanhasta muistista yli kaks errää elokuun viimesinä päivinä ja Vertti on teheny jonkulaisia töitä. Ikellä on yks työskentely joka katkes suureen ja mahtavaan Piipsanjokeen. Koira ei vaan päässy joesta yli hirvien peräsä. Narttu koirilla ei oo yhelläkään vielä kunnon töitä alla, Hilulla jonkulainen löytyhaukku, ei muuta.

Kasvateista kokkeisa on käyny seuraavat koirat: Yppärisä Afa, tulos 77,00 ja Kva-arvoon tarvittavat yköset kasasa. Aikku on startannu Piipsjärvellä ja Oulaisisa, tulokset 86,00 ja 76,50, molemmisa täyet erät ja Piipsjärven kokkeesa rähisi liki seittemän tuntia kiimasonnille erän päälleki. Aukusti on haukkunu 85,50 Keski-Suomen pohjoisen lohkon piirin karsinnasa. Ihme teki 82 Utajärvellä ja on yhtä vaille valio. Nuoresta kaartista Nata kävi pitkäsä kokkeesa, mutta jäi hakupisteille.

N-pentueesta kolome koiraa on teheny täyen erän töitä tähän mennesä ja neljännelläki on ykösen töitä takana. Pikku hilijaa alakavat varttua hirvikoiriksi...

Pikku koirat Aapa ja Freija on teheny mehtälenkkejä säästeliäästi. Aapaa on nyt syyskuulla käytetty enemmpi vitelikosa, mutta kanalintuhaukkua ei oo saatu. Pikkulintuja ja tikkoja kyllä räksyttää, mutta teeripoikueet on noussu silleen puihin, ettei se oo niitä hokannu haukkua.

Freija on ollu enempi irti tuosa meitin takamaastosa. Pirun terävä se on kaikille ärsykkeille, pyypoikuetta ja teeriä se ajelee lentoon ja seuraileeki jollain lailla. Hirvenjäläki kiinnostaa hyvin, kovin pitkälle ei kuiteskaan uskalla seuraila, ku tullee ukkoa ikävä.