Viimesiä hirviä on metästelty harvakseltaan, ylleensä lauantaina on oltu liki koko porukalla jahisa. Toissa sunnuntaina kaatu viimenen aikunen Teuvon toimesta. Sonni lähti liikenteeseen, ku Ike kyytsäs jotaki koppuraa Piehinkijoki varresa ja sattu sitte kulukemaan soppelisti passimiehen hollille ja sai luojin lapaansa. 

Viimestä vasaa on sitte pari lauantaita ja tämä sunnuntai jahisteltu. Haukkuja on ollu usiammalla koiralla, välillä jopa vasaporukkaaki ollu tarjolla. Eilen kiimasta selevinny Hilu leipo natumullia ja Kallella ja Vertillä oli sarvipäät haukusa. Tänään lähettiin Vertillä ja Sirolla liikenteeseen. Vertin liike ei oikein ollu kohillaan ja Väinö otti sen kiinni. Liipastiin sitte Siro liikenteeseen Navettakankaan tieltä, ihan hyvin hurtta lähti hakemaan. Pyörähti pikku kusilenkin ja sitte Hautarämeen läpi Palokankaisiin ja sitte tiestä Navettakankaantiestä yli Viinakallion puolelle. Sieltä jatko Kaunelan ja Hönnilän välistä yli Pitkästien ja Lehmälaukunkankaasta alako haukku. Löytömatka "ryhmästä" 930 metriä. Ei muuta ku koko porukka (viis miestä) Pahkakoivunkankaaseen tulille ja suunnitteleen miten aletaan hommaa jatkamaan.  Makkarat paistettiin ja päävyttiin siihen, että minä lähen Hanhelasta käveleskeleen vastaan haukkua, ku se pikkusen lipu. Erinäisten kävelykilometrien ja konttaustuokioitten jäläkeen urosvasa kellisty ja tämän kauen jahti on jahattu.

"Aika rauhallinen poseeraus, molemmat yhtä nolon näkösinä"

DSC_0001.jpg

Tulipahan Siro viritettyä ens viikon perjantaina olevia Seniorihaukkuja varten. Jos ei muut ominaisuuet oo kohallaan, niin ainaki haukkutiheys on. Tännäänki UP vilikutteli pitkiä aikoja yli satasen tiheyksiä.

Väinö oli autolla tutkinu Vertin jalakaa siinä jahin lomasa ja huomannu, että Iken käsittelemäsä etutassusa on iso tulehtunu patti varvasvälisä. Tänään ei enää meno maistunu, mutta eilen se pisteli täky erän joen ylityksineen. Huomiseksi on aika varattu Oulun Eläinklinikalle, saa nähä kuin pitkä saikku sieltä rapsahtaa...

Ihqu jatkaa edelleen kiimahommisa.