FI K&Mva Teilojan Wiima FIN38240/08

(i. Kva Kurenojan Manu, e. Teilojan Wenla)

kasvattaja: Harri Sanaksenaho, Kuivaniemi

13.5.2008-3.4.2015

Wiima on mukavan oloinen nuori narttu. Rohkea liikkumaan maastosa, ei tarvi autolta lähteä hippasemaan viidakkoon. Pisimmillään gepsin mukaan kulki loppu syksystä 1,2 km päässä isännästä.

Luonne pirteä, jopa isäntää tympäsevällä tavalla, aina touhottaa tarhasa ja pihalla, ei kuitenkaan turhan räkyttäjä. Sisällä oleskelee rauhallisesti.

Koira on rakenteeltaa hyvän näkönen, keskiruskeat silmät, hyvä häntä ym. Toiveisa ois, että jos vaikka joskus sertinki sais, Eri tuli eka näyttelystä. Tärkiämpänä pijän kuiteski sitä, että koira toimisi mehtäsä.

Hirvenjälki kiinnosti kovasti ja sen verran testasin puoli vuosikkaana, että ainkin Japan kanssa antoi ääntäkin mukavasti. Vajaan kaks tuntia haukkua ja vielä tunnin oleskeli pimiäsä hirvillä hiljaa toisen haukkuesa. Sen jäläkeen ei hirvelle yritettykään.

Puolitoistavuotis syksyn jahti meni kiiman takia piloille. Koira alako tippasemaan jahin alus viikolla ja pää oli sekasin vielä marraskuun alusaki. Kauen jo talaveksi kääntyesä koira alako osottamaan virkkumisen merkkejä ja parhaat haukut oli jo reilun kolomen tunnin mittasia. Jos ei ois joulukuun lopusa ollu niin kovasti lunta, oltas avo-koetta yritetty.

Syksyllä 2010 ennen jahtia tuli yks kunnon työskentely, n. neljä tuntia, lisäksi useita hyviä hakuja. Jahin alakuun Jake kaato malliksi yhen kantturan pikku haukkuun, myöhemmin minä toisen pikkasen pitempiin töihin. Näillä kaavoilla Wiima astu seuraavalle askelmalle ja työskentelyt vakiintu koe ykkösen tasolle. 30.10 sitte haukutin sillä avo-ykkösen ja 13.11.10 eka voi 1 pistein 85,00, koira täytti tuona päivänä 2,5 vuotta.

Vuosi -11

Kesällä tuli niitä sertejäki kaksin kappalein! Ei oo meitin koirille niitä juuri suotu tätä ennen...

Syksyllä kaatoja viis ja ykösiä yks. Heti eka jahtipäivänä kaatu kunnon karhipää siirtyvään haukkuun. Sen jäläkeen yhtä alamäkkee ja vein sen tohtoriin, anaalien ja kurkun takia tuli saikkua kolomisen viikkoa, kunto kerkes siinä ajasa pikkasen hiipua. Hiljalleen mehtää saikun jäläkeen ja koira kuntoutu hyvään tikkiin. Loppu jahista tuli hyviä töitä ja muutama kaato lissää.

Itsenäisyyspäivänä Wiima haukku 92 pinnan ykkösen Haapaveen kokeesa, teki vielä nelisen tuntia ylsää erän päälle. Sitte kaks tyhyjää hakua ja koira jäi harmittavasti yhtä vaille käyttövalion arvosta..

Vuosi -12
Kolomas serti Evijärveltä huhtikuusa, viimenen ykkönen lokakuussa. Koirasta täten K&Mva

Pentueet:

A-pentue: s. 10.2.2011, isä Fin Kva Mestarin Jätkä
E-pentue: s. 21.5.2012, isä Kva Molssin Nikki:

I-pentue: s.24.3.2013, isä K&Mva Jämäkän Seppä'

O-pentue: s. 30.4.2014, isä Kva Kuorikan Jamu

Wiima on Hirvikoira.

"Hangesa on hauskaa..."

1235475672_IMG_1154.JPG