Karkeakarvainen saksanseisoja

Suivakon Viveka FIN16616/02

1277055870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(i.PMV -01, V-01 Leo vom Gehrenberg, e. K&Mva Suivakon Riina)

kasvattaja: Pekka ja Jouko Kilpimaa, Alpua

s. 12.2.2002- k. 22.5.2010

Vajaa seittemän vuotta sitte Kilipimaan Pekalla oli karkkaripentue ja osalla oli vähänlaisesti partajouhia ja muutenki karvotus lyhyenlainen. Pekka tuumaili, että hän tuosta yhestä aatteli tehä sorsakoiran, ku ei siitä oikeen koe-ja jalostuskoiraa tuu. Minä, että myy sitte mulle ku se on valamis. Pekka soitteli jonku päivän päästä, että osta se pentuna niin saat halavemmalla ja kouluttele ite omines, hän auttaa. Yhen yön keppuroin ja mietin ja seuraavana päivänä haettiin Suivakkolainen Amiraalintielle. Ja sorsakoira siitä tuli, ja kyyhkyskoira ja vähä supikoiraki...

Vive hankittiin sorsakoiraksi ja sen tehtävän se on moitteettomasti täyttäny. Kanalinnulle se ei pelitä yhtään, ku ei se niitä teeriä saa elävältä pyyettyä kiinni, mutta sorsat ja kyyhkyset kyllä tulee talteen.Sille on kelevannu varekset ja harakatki aivan pikku pennusta lähtien.

Alle puoli vuotiaana se toimi eka kerran meillä noutajana kyyhkysjahin alotuksesa ja hyvin toimiki. Parhaasa sorsa-alotuksesa sillä oli varmaan reilu viiskymmentä noutoa ekan seittemän tunnin aikana, iltiksellä tuli väsy...

Toissa vuonna taas sippautettiin se alotuksesa. Oltiin sitte iltiksellä Ojanevan turvesuolla ja osa pojista ohorasa. Jake sortu ahaneuksisaan vielä yhentoista jäläkeen sorsan sortamaan pystyohoraan, soitti että vieläkö tuo Vive lähtis, ku meni vähä ulolle. Hypättii Rauta-Mikon kans Suzukiin ja koira mun jalakoihin, se nukahti heti pää mun polovia vasten. Ajettiin puolisen kilsaa ja koira ulos autosta. Jake vislas muutaman satasen päästä koiralle ja se lähti kinkkaseen kolomella jalalla Jakelle päin. Joku minnuutti meni ja Jake messevänä huutelee, että sain sorsan! Sillon Rauta-Mikkoki kehas, että on perhana riistaintonen koira! Naamaki sillä oli niinku jollaki zombilla, veri juoksi norona silimä luomista ja kirsun pielistä. Jalakansa se venäytti päivällä ja illan operoi kolomella kintulla. Ruokohelpi ja kaisla viiltelee pahasti, ku sillä onnettomalla ei oo naamasa karvaa.

Vivelle toimittaa myös supikoirat ja kissatki ukolle. Viime syksynäki se toi iltalennolla elävänä pirunmoisen supin rötkäleen pojille.

Vive on liian perso linnulle, se on NOUTAVAKOIRA!

"Kuva on otettu joku syksy sitten, kun käytiin Mikon kans Leinosjärvellä. Tais olla toinen päivä alotuksen jäläkeen. Lähettiin haettaan Vivellä raanakko lintuja, muistaakseni koira toi 12 lintua ja yks otettiin terveenä lennosta."

1234719967_IMG_0352.JPG