Fin Kva Vuottajan Emma FIN17303/99C

(i. K&Mva Koivuniemen Joppe, e. K&Mva Peekoon Bertta)

kasvattaja: Juha Rytilahti, Simo

s.9.2.1999 - k.1.8.2012

Emma on ollut erittäin varhaiskypsä koira. Jake kaato sille ekan hirven 8 kk:n ja päivän iässä. Sille syksylle se haukku jo yli kolmen tunnin haukkuja.

Samanlainen tahti on jatkunu näihin päiviin asti. Jonkin verran on kiimat ja valeraskaudet häirinneet jahti- ja koehommia, mutta kohtuu ajassa koira haukku ihtensä valioksi. Joka syksy sille on hirviä tapettu.

Meriitejäkin on sen verran, että se sijoittui v.2004  Kuningatarhaukuissa sijalle 4.

Emma on sitkas seuraaja ja työskentelijä, ei vuorokausi tolkulla, mutta kahen-kolomen erän töitä kuiteski. Kylymä haku ei oo näyttävintä mahollista, mutta hirvet löytyy äkkiä, ku se saa joistaki hajun tai tökkää jäläkeen. Haukku on tihiää ja kuuluvaa.

Kotikoirana mitä mainioin, pysyy pihalla irtaallaan ilman valvontaa. Mitä ny muutaman kerran vuojesa käy jonku yön muokkaamasa kantturoita Paskarämmeellä...

Vartioinit vietti on kohtuullisen vahva, pitää  isännän jälkikasvusta huolen. Ei ole naapurin tenavilla asiaa liian lähelle poikia. Asustaa nykyään pannuhuoneessa, ei viihy koiratalosa!

Pentueet:

P-pentue s. 7.3.2002, isänä Kva Mestarin Könni

R-pentue s. 28.2003, Fin K&Mva, S Kva Koitikajan Wallu

S-pentue s.11.4.2005, Fin Kva Ahmavaaran Kuju

T-pentue s. 4.4.2010, Fin Kva Usvanniityn Jappa

Pennuista urokset ovat kohtuu hyviä hirvikoiria, mutta nartut eivät ole yltänee lähellekään emän tasoa.

Emma on perso hirvelle, se on HIRVIKOIRA!

" Emmalle nuppa joskus takavuosina. Kaateen jäläkeen pistettiin koira vielä hakemaan ja se lähtiki jotaki koppanaa kyytäämään. Iltapäivällä kolomen maisa Benehvooni lopetti päivitysten antamisen Piehinkijoki varresa, pelättiin pahinta. Menikö koira tuluvivaan jyrkkä reunaseen jokeen? Ilta ja yö kuulosteltiin ja haettiin koiraa, aamupuolella nukuttiinki. Maanantaina Jake ajeli taas töitten jäläkeen kaikki maholliset mehtätiet, eikä mittään. Tiistai aamuna tuli Hanhelan Jussilta helepottava tieto, koira oli löytyny Kivilampille menevän tien varresta Jussin kettuhaaskalta luita kaluamasta. Jussin sanoin "Pellon kulumasta kolomen kuulantyönnön mitan päästä Laulurämmeen suuntaan" Mitä lie 1,5 vuorokautta touhunnu? Mehtäsä ainaki oli ollu"

1236282080_IMG_0486_2.JPG